11-12-13-14 oktober 2016

vis004

vis002Hier kan je alle berichtjes lezen die de zeeklassers ons toesturen!

De laatst toegestuurde verslagen plaatsen we bovenaan!
En de fotoreportage van de dag kan je in ons fotoalbum bekijken! (Vernieuw regelmatig de pagina eens!)

fototoestel


Berichtjes vanuit De Panne

vrijdag 10:09

Goedemorgen!
Er zijn nog deze ochtend een dertigtal foto's in de verschillende mapjes van ons fotoalbum toegevoegd.

We voorzien - als het verkeer vlot verloopt - om 16u30 aan te komen in Opwijk!
Tot straks!

donderdag 23:56

Hallo Landrotten,

Op dit ogenblik dansen jullie rakkers op de beats van de fuif. Liedjes worden aangevraagd, ingewikkelde danspasjes worden boven gehaald. Maar vooraleer ik over onze laatste avond vertel, eerst het dagverslag.

Vanmorgen stond alweer een lekker ontbijtbuffet voor ons klaar. Lekker smullen van broodjes en beleg. Fruitsap, warme dranken en een mand vol vers fruit. Echt lekker! Meteen na het ontbijt mochten we zelf ons lunchpakket samenstellen. Sandwiches en stokbrood, koekjes, vers fruit en een flesje water. Een luchpakket om later deze dag op het strand op te knabbelen.

Onder een blauwe hemel en stralende zon trokken we zwaargewapend met schopjes, emmers en vormpjes naar het strand voor onze zandkastelenwedstrijd. De uitdaging: bouw een superformidastisch zandkasteel. De winnende groep krijgt een extra tip om het raadsel van het verdwenen voorwerp op te lossen. Tussendoor mochten we om beurten met de go-carts rijden. Racen tegen elkaar op de dijk. Jammer dat we niet tot in Oostende mochten rijden...

De zandkastelen waren prachtig. Er zijn een paar toekomstige architecten en aannemers onder ons. Het was dus niet eenvoudig om een winnaar aan te duiden. Meester Björn groef voor zichzelf een comfortabele ligzetel uit in het zand en inspireerde zo een paar kinderen om hetzelfde te doen. Even later bevond zich op het strand van De Panne een dubbele ligzetel, versierd met schelpen en vormpjes, speciaal voor meester Björn en juf Sofie. Za-lig!

Na het racen en bouwen, op naar de shop! Op zoek naar de perfecte (maar budgetvriendelijkste) souvenir. En dan, blij met onze aankoop, hop naar de J-Club. De laatste centen verdwenen in de snoepautomaat.

In de kamers wordt gedoucht en nog een laatste maal gerepeteerd voor de playback. De geur van barbeque komt het gebouw ingeslopen en lokt ons naar het restaurant. Op de grill: kippenboutjes, worstjes,  varkenslapjes en een groentenbuffet. Wat is het hier smullen.

En dan het neusje van de zalm... Het moment suprême... Onze playbackavond en fuif. Maar liefst 16 optredens kregen we te zien. Het ene al creatiever/inventiever dan het andere. De jury had dan ook geen gemakkelijke taak om punten te geven. En dat iedereen aan elkaar gewaagd was werd algauw duidelijk: een ex aequo op de eerste plaats. Een decibelmeter was nodig om te zien wie de uiteindelijke winnaar werd.

En daarna... De fuif.... Een fijne afsluiter van een minstens even mooie tijd hier aan 't zeetje.

Wij hebben er alvast van genoten!

Tot morgen in Opwijk!

 

donderdag 23:42
Een fantastische reeks foto's van de bonte avond werd zonet online gezet in ons fotoalbum.
De filmjes plaatsen we later op onze CD-Rom!
En om iedereen nog wat jaloerser te maken... ook nog wat foto's van onze barbecue!


donderdag 19u50
Er zijn nog enkele reeksen met foto's in het mapje van woensdag opgeladen.
3 reeksen in het mapje van donderdag zijn reeds zichtbaar!
Onze foto's staan op onze website niet netjes gepresenteerd... De ene gekanteld naar links, de andere gekanteld naar rechts.
We krijgen ze maar niet goed opgeladen in onze website!
Na de zeeklassen gaan we een mooi geordende verzameling maken van alle foto's en nog veel meer!
We gaan deze op een CD-rom plaatsen en verkopen aan een zeer democratische prijs ten voordele van onze schoolactie "Kom Op Tegen Kanker".

donderdag 09u59
Niet enkel in Opwijk worden heel wat kindjes en leerkrachten ziek... Ook in De Panne heerst er buikgriep!
Zo moesten gisteren noodgedwongen Sverre en Kiara terug naar huis keren. En vandaag werd Jutta opgehaald.
Thuis uitzieken is de boodschap! We wensen hen veel beterschap toe!

woensdag 23u27
Woensdag, tweede-Panne-dag

´k Heb zand in mijn ogen, wie gaat mij afdrogen!? Nee, nee beste lezer deze vraag is niet voor u bestemd. Deze zin en nog vele andere horen wij luid gezongen op elk moment van de dag, op elke plaats in De Panne. Zelfs de plaatselijke bakker en beenhouwer kunnen al meezingen. Ja ja, jullie Rakker gaat dezer dagen vooral zingend door het leven. En waarom niet? Wat een prachtige avonturen beleven we in De Panne!

Deze dag werd gestart met zonneschijn in een glas en met boterhammen overgoten door muizenstrontjes. De krant lezen we niet bij het ontbijt, wel de vele brieven en kaartjes die onze fans uit het thuisfront naar ons schreven. De kinderen van groep 4 ontvingen elk van hun metekindje uit groep 1 een brief. Su-per tof! En wat een vreemd allegaartje zat ook mee te smullen? Zijn dat niet Ann Sparow, Blondbaard Björn, Lola Linsley, Stuurman Stijn, Elegante Evelien, Piraat Liesbeth en Madam Sofie? Deze figuren duiken hier te pas en te onpas op. Ze zijn wanhopig op zoek naar een verdwenen voorwerp en vroegen hiervoor de hulp van onze kinderen. Niet alleen werd het voorwerp ontvreemd, maar we willen graag weten door wie en op welke plaats het werd verstopt. Door elke dag met veel enthousiasme deel te nemen aan de activiteiten en/of een spel te winnen, kunnen er tips verkregen worden. Hopelijk ontdekken de speurders tegen vrijdag wat er precies aan de hand is. De Panne, wat een rovershol!

Omdat we graag al onze trouwe fans een antwoord sturen, kropen de kinderen in hun pen. Neem alvast plaats bij de brievenbus, jullie brief is onderweg!

Nadat we leeggeschreven waren trokken we naar de duinen (= een megagrote heuvelachtige zandbak waarin ook struiken, bomen en grassen groeien n.v.d.r.). Vrij spel waarin we tijd hadden om rugby te spelen, zandfiguren te maken, kampen te bouwen en op avontuur te gaan. Hier kan een kind nog kind zijn.

Na het middagmaal (boomstammetje, appelmoes en patatjes) gingen groep 5 en 6 'Zeesnuisteren'. We analyseren alles wat leeft op 1m diepte in de zee. Maar ook niet alledaagse strandvondsten (een aangespoelde potvis met plastic in de maag). We bekijken hoe de mens een niet zo gunstige impact heeft op het milieu. Maar vooral wat we daar zélf kunnen aan doen! Want iedereen kan kleine dingen doen om te helpen: raap zelf wat zwerfafval op en vooral gooi het zelf niet op de grond!

Groep 3 en 4 speelden het duinenreservaten-spel. Samen met een gids ontdekken we het leven in de duinen. Welk dieren leven er en welke planten? We lieten zelf een duin groeien en weer verdwijnen. En op weg naar ons 'hotel' proefden we de gezonde zurige duindoornbes. Wie eet het op zonder zonder gekke bekken te trekken?

Deze leerrijke dag werd afgesloten met een feestmaaltijd: SPAGHETTI! Er werd lekker gesmuld.

Na het diner ging G 3 gezelschapsspelletjes spelen en werden G4, 5 en 6 uitgedaagd met een quiz. Wie zijn de slimste en creatiefste Rakkers? Na vele spannende en hilarische momenten was de winnaar bekend 'De Kwiskwaters'. Bravo voor alle Rakkers!

Na een goedgevulde drukke dag trippelden we muisstil naar onze kamer. Tanden poetsen en.... Slaapwel, tot morgen allemaal!


woensdag 21:35

Een tweede fotoreeks is opgeladen in ons fotoalbum!
We wachten in spanning op het dagverslag!

dinsdag 23:22
Ahoi thuisblijvers! Missen jullie ons al een heel klein beetje? Wel, wij jullie niet hoor! Onze dag zat immers propvol met leuke dingen. We hadden dus helemaal geen tijd om ons met jullie bezig te houden. Nieuwsgierig naar onze eerste dag? Hier komt ie...

Na een gezellige busrit kwamen we aan bij de J-Club. Groot was de verbazing van onze Rakkers toen ze merkten dat het er hier precies zo uitziet als op de foto's van de infoavond. Wat een coole verblijfplaats! En midden in de duinen.

Maar geen tijd te verspillen, we willen nu echt wel weten bij wie we op de kamer liggen. Elke Rakker kreeg een puzzelstuk. De stukken die samen horen, liggen op dezelfde kamer. Joepie! Wat een superleuke groepen. Gauw onze valiezen oppikken en dan naar onze kamer. En mama's en papa's, laat jullie voortaan niks meer wijsmaken, jullie Rakkers kunnen heel goed bedden opmaken. Ze kunnen heel netjes hun kledij opbergen, in de kast (er niet naast zoals thuis). De schoenen staan netjes in een rij en de badkamers liggen er piekfijn bij. Nog piekfijn bij... Hopelijk blijft dit de komende dagen zo want we kunnen een wisselbeker verdienen voor de netste kamer. Morgen volgt de prijsuitreiking. We houden jullie op de hoogte!

Na het inrichten van onze kamer werden we in het restaurant verwacht. Op het menu: champignonsoep, kip met curry en rijst en als toetje een appel.

Veel tijd om na te tafelen hadden we niet, we werden met z'n allen in De Nachtegaal verwacht voor een speurtocht in het museum en een piratenspeurtocht in de duinen. De code werd gekraakt en onze Rakkers vonden de schat vol lekker snoep. En of dat het hier leuk is!

Ons vieruurtje bestond uit een wafel en een appelsapje. Na deze lekkere pauze belandde groep 3 in de speeltuin en trok groep 4, 5 en 6 richting 't zeetje. Een stevige wandeltocht met als beloning ravotten op het strand. De schoenen werden uitgetrokken, de sokken uitgezwierd, het water opgezocht. Eerst nog braaf tastend met een dikke teen in een plasje water om even later tot de kuiten in het grote water te staan. Wat is dit zalig! De mooiste schelpen werden gezocht: witte, bruine, grijze en zelfs zebraschelpen! Dit zanderige avontuur sloten we af met een ijsje of een warme wafel. En dan hop... Terug naar de J-Club voor het avondmaal.

Boterhammen en stokbrood met een buffet van kazen, charcutterie en... choco! Lekker warme chocomelk als drankje. Iedereen opgeladen? Op naar de duinen! We strijden voor het vaderland. We bewaken de eigen vlag met gevaar voor ons leven. En we proberen de vlag van de tegenstanders te roven.

Na deze missie trekken onze soldaten van het front naar hun nest. En welgeteld 10 minuten later werd het ten huize J-Club muis- maar dan ook muisstil....

Tot morgen allemaal!

dinsdag 18:03
De eerste foto's worden weldra toegestuurd. Het is hier een zalig weertje! Alles ok!

dinsdag 12:09
Veilig aangekomen in de J-Clb. De kinderen hebben al even in de speeltuin gespeeld en zijn nu de bedden aan het opmaken.
Straks om 13u eten en daarna naar De Nachtegaal! Groetjes, de zeeklassers!

dinsdag 11:55
We zijn er. Nu de kamers in orde aan het brengen. Groetjes uit De Panne!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren