vierhoekhoeve

26-27-28 juni 2017!

 

dinsdag 27/06/2017

Hallo allemaal,

Hier alweer wat nieuws van in Gijzenzele.

Het was volgens de rakkers een superleuke dag die wel al vroeg begon. Want onze rakkers zaten om 6u30 allemaal rechtop in hun bed te wachten op de juffen. laughing

Nadat we ons klaar gemaakt hadden en van een korte ochtendgymnastiek konden genieten, mochten we aan tafel aanschuiven voor lekkere boterhammetjes met choco, smeerkaas en speculoos. En dit samen met verse melk of warme chocomelk. Dat smaakte want ze hadden blijkbaar toch wel reuzehonger!


Om 9u mochten we ook de geitjes & de schapen eten geven. Ook zij waren ongeduldig aan het wachten. Vraag dat maar aan de rakkers.

Na het voederen van de dieren, was het natuurlijk ook even knuffeltijd en speeltijd vooraleer naar de melkles te gaan. We maakten er kennis met Marie de koe en maakten zelf boter & choco. We maakten ook zelf karnemelk dat we mochten proeven. De meningen over het al dan niet lusten waren wel verdeeld. ;-)


Ook vandaag was er uitbreiding op de boerderij. Sommigen van ons zagen opnieuw 2 geitjes geboren worden. En ook reeds vanmorgen stond er al een dartel klein geitje dicht tegen mama aan in de wei.

Tomatensoep met of zonder balletjes, spinaziepuree met (vegetarische) hamburger en vanille pudding stonden 's middags op het menu. En ook nu waren alle bordjes zo goed als leeg gegeten.


Na het middageten was er de keuze om even te rusten of nog even te spelen en/of te knuffelen. Daarna gingen we opnieuw aan de slag. De rakkers hebben alle boerderijdieren eens heel goed geobserveerd. Hebben ze een korte of lange staart? Hebben ze haren, veren of krullen? Hoe groot en hoe zwaar worden ze? Ze konden het allemaal ontdekken deze namiddag.

Ook de boer leerde ons heel wat over wat er gezaaid wordt als voedsel voor de dieren tijdens een ritje met tractor & kar. Het was een heel avontuur maar voor sommigen onder ons toch ook heel rustgevend. ;-)

Als vieruurtje werden we getrakteerd op een gezonde appel en een koekje. Als avondeten kregen we boterhammen met hesp en kaas met verse komkommertjes. En als dessert een lekker chocolaatje.

Na het eten werden we verwacht in de koeienstal om te helpen met voederen. We schepten en veegden er op los zodat alle koeien bediend werden van hun diner.

Van al dat zware werk was even douchen dan ook nodig. Na ons badmoment en het lezen van onze gekregen brieven, was het tijd om nog een klein feestje te bouwen...

Nog een verhaaltje en dan bedtijd!

Slaapwel en tot morgen! xxxmaandag 26/06/2017

Hallo allemaal,

Het was een schitterende dag vandaag hier in Gijzenzele!

 

Na onze aankomst op de boerderij hebben we eerst de speeltuin verkend in afwachting van de komst van boerin Mieke. Na een verwelkoming met lekker fruitsap, zijn we onze bedjes gaan opmaken. Een hele klus die toch wel heel vlot verliep!

Voor het middageten trokken we nog even naar het grasveld en de speelltuin om te gaan spelen. Na al dat spelen gromden onze buikjes natuurlijk en konden we genieten van een verse maaltijd klaar gemaakt door boerin Rita. We kregen groentesoep, aardappeltjes met worteltjes & erwtjes, ham en een heerlijk ijsje als dessert.
En alle rakkers hebben toch wel bijna hun bordjes leeg gegeten!

 

Na het eten trokken we onze laarzen aan om kennis te maken met de geitjes & de konijntjes. We mochten ze ook aaien en knuffelen.

Om 14u werden we al verwacht in de broodles waar we ons eigen broodje mochten maken. De rakkers weten nu allemaal waarom bruin brood gezonder is dan wit brood! ;-)

Terwijl onze broodjes in de oven bakten, kregen we een suikerwafel met limonade als 4-uurtje. Lekker!

Nog even genieten van de mooie dag om dan alweer te gaan eten... Er stond een lekker aardappelsalade met kaas & frikadon op het menu. En met alweer een keuze van lekkere dessertjes waaronder chocomousse, rijstpap en aardbeidessert.

 

Na het eten was het brieventijd. Gekregen briefjes en kaartjes lezen maar ook zelf een kaartje met berichtje schrijven naar het thuisfront.

Ondertussen kregen we ook bezoek van meester Jo & juf Ann. Ook zij waren benieuwd naar onze eerste boerderijdag.

 

Maar vandaag was ook wel een bijzondere dag op de boerderij. Een echte babyboom. ;-) Er werden 2 geitjes geboren tijdens onze broodles in de geitenweide en ook bij de konijnen kwamen kleine roze jongen tevoorschijn piepen.

Nu pyama's aan, tandjes poetsen en slaaplekker allemaal...

 

Tot morgen.

 

De rakkers van groep 2 en juf Debbie & Liesbeth

Ons fotoalbum: http://www.duizendpootrakkers.net/lychee/

P1240646

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren