vierhoekhoeve

12-13-14 maart 2018!

De foto's -> http://www.duizendpootrakkers.net/lychee/

Volg hieronder onze boerderijavonturen te Gijzenzele!

 

Dinsdag 13 maart 2018!

Hallo lieve boerderijfans,

Vandaag begon onze dag vroeg…net iets te vroeg voor sommigen onder ons. ;-)

Voor we onze kleren aantrokken waren we al volop bezig met spelletjes spelen, kleuren, lezen, wakker worden,…
We maakten ons dan ook klaar om tegen 8u te gaan ontbijten.
Op de ontbijttafel stond vandaag brood, peperkoek, smeerkaas, zelfgemaakte confituur, kiwi, chocomelk en verse koemelk.

Na het ontbijt hadden we nog even tijd voor een spelletje waarbij we de boerderijdieren beter leerden kennen.
Hoe heten de mama, papa en de baby’s van al deze dieren? En we oefenen alvast ook even ons liedje “De verliefde stieros” dat we bij juf Lin geleerd hebben. Dit willen we graag morgen ook brengen als bedanking voor dit leuke verblijf op de boerderij.

Daarna trokken we naar de broodles waar we allemaal ons eigen broodje mochten kneden. Morgen mogen we dit allemaal mee naar huis nemen om samen met onze boter en choco te proeven. Jammie!

Na de les snelden we naar de refter voor het middageten.
Pastinaaksoep, stoofvlees met frietjes en een vers ijsje stonden op het menu.

We hebben onze buikjes zo rond gegeten dat sommige rakkers onder ons nood hadden aan een dutje op hun bedje om dan nadien vol energie de stallen te kunnen in duiken bij de dieren of te spelen op de speeltuin.

In de namiddag werden we getrakteerd door boer Etienne op een ritje met de kar door de velden van Gijzenzele en Oosterzele. Het was wel een bewogen ritje. ;-)

Vooraleer we zelf opnieuw aan tafel gingen, was het voedertijd voor de dieren. Al de geitjes en schapen kregen een portie brood en krachtvoer.

En ook wij werden alweer in de watten gelegd met een lekker avondmaal: boterhammetjes met salami, tonijnsla of kaas en verse worteltjes.

Zoals je kan lezen hebben we de voorbije 2 dagen veel dieren leren kennen, veel geknuffeld, gespeeld en veel gegeten.
En wat we nog allemaal deden?
Dat vragen jullie maar best even aan jullie rakkers!

Vele groetjes uit Gijzenzele en slaap lekker allemaal x
Tot morgen!!!

-> Bekijk ook even onze foto's in ons fotoalbum op de schoolwebsite!

Maandag 12 maart 2018

Hallo allemaal,

Ons eerste boerderijdagje zit er op. We hebben al heel wat beleefd vandaag. En we brengen dan ook graag al kort verslag uit van wat we vandaag allemaal gedaan hebben.

We kwamen om 9u45 aan op de kinderboerderij na een leuke busrit waarbij we naar de film "De buurtpolitie" mochten kijken. We sleepten onze valiezen naar ons huisje. En wat waren we blij dat ook juf Evelien het erf op kwam om ons te helpen bij het installeren.

Eerst maakten we kennis met boerin Mieke die ons vertelde over het wat, wie, hoe en de afspraken op de boerderij.

Daarna maakten alle rakkers kennis met hun slaapplaats. Terwijl 1 groepje rakkers de bedjes gingen opmaken, mocht het andere groepje de speeltuin verkennen.

En de regen...daar trokken we ons niets van aan hoor.

Het was dan ook al heel snel middag en we gingen met grommende buikjes naar de refter. En wat stond er op het menu?
Lekkere tomaten-groentesoep met vermicelli en balletjes, aardappelen met appelmoes en vol-au-vent en een vanillepudding als dessert.

Aangezien onze rakkers toch al wat moe waren van al dat spelen en installeren, wilden ze graag even een rustmomentje na het eten. Wie geen nood had aan rust, speelde een spelletje of las een boekje.

Om 14u was het tijd voor de melkles waar we leerden over de melkweg. Nee niet die van in het heelal maar die van de koe tot de melk in de winkel. We maakten zelf ook boter en choco. Mmmmm....

Na een koekje en een chocomelk als 4-uurtje gingen we samen de konijntjes en geitjes knuffelen. Al gauw hadden alle rakkers er een paar vriendjes bij. wink

Voor het eten moesten de koeien nog gemolken worden en daar waren wij bij natuurlijk. We mochten allemaal zelf eens aan de uiers voelen en... melken maar! Een hele ervaring voor sommigen onder ons. En als extraatje kregen we midden in de melkstal nog onverwachts bezoek van meester Jo & juf Ann. En ze hadden een lekkere verrassing bij!

Ondertussen was het alweer etenstijd. We kregen lekkere macaroni met boterhammetjes op het menu en appeltjes als dessert.

Na het eten kaartjes schrijven en nog spelletjes spelen, pyama's aan om dan lekker ingestopt te worden en te dromen van een nieuwe boerderijdag!

Tot morgen allemaal!

De boerderijrakkers van groep 2 & de juffen.

PS... De vele foto's van vandaag komen pas morgen op de website te staan bij gebrek aan een kabeltje... Dit wordt morgen nageleverd! :-)
We sturen steeds een berichtje via smartschool van zodra het dagverslag en de foto's online beschikbaar zijn!